eva
dukkah
etikett

Det är jag som är Eva Stenvide, gotländskan som först blev förälskad i ett hus i Trankvill och som några år efter husköpet även hittade kärleken, i form av en smålänning.

I mitt företag drivs jag av lusten att skapa unika produkter som blir ett självklart tillbehör till måltiden. Min första och mest kända produkt är Stenvide Chutney, men jag tillverkar även olika sorters sylt, marmelad och dippkryddan Dukkah. I min tillverkning arbetar jag med traditionella konserveringsmetoder vilket innebär ett tydligt nej till E-tillsatser, men ja till spännande och nyskapande smaker.

Inspirationen till produktutveckling hittar jag i min galet stora samling av kokböcker och genom samarbete med kollegorna i nätverket Äkta Sylt.
Jag har även kontakter med sylt- och chutneyföretagare i Storbritannien, Norge och USA.

Min tillverkning baseras huvudsakligen på svenska råvaror och det en självklarhet att använda lokala frukter, bär och grönsaker i den utsträckning det är möjligt. Likt en ekorre samlar jag under året på mig mängder av bär och rabarber som jag fryser in och jag gör äppelmos av alla trädgårdsäpplen som jag kommer över. Det egna äppelmoset används sedan främst som ingrediens i min chutney.

Stenvides produkter säljs främst via delikatess- och gårdsbutiker, men du kan även finna min chutney hos lokala ICA-handlare här i Torsås och på några ställen i Kalmar. I anslutning till Stenvides produktionslokal i Böke, Söderåkra finns en liten gårdsbutik där man kan köpa chutney och marmelader. Öppet torsdagar 16-19

Sedan hösten 2015 rymmer gårdsbutiken även ett Kokboksantivkariat. För att se ett litet urval av kokböckerna som finns till försäljning titta in på Stenvides Kokboksantikvariat

www.stenvide.se

Besök gärna Stenvides webshop www.stenvide.com

Share