monika

Jag är Monika Hulthe, en inflyttad storstadsbo som funnit lyckan i växthuset. Tomater är min passion. Och allt annat man kan odla och äta. Men mest tomater. Röda, vita, randiga, päronformade, köttiga, söta, dragspelsveckade, rosa och gröna små underverk. Utan tomater vore livet trist.

Här i Stenbäck driver jag ekoplantan, en småskalig plantskola med stort sortiment av växter till örtagård, växthus och friland. Och extra många sorters tomater förstås.

God hand med naturen. För mej betyder det levande jord, alltså ingen konstgödning och inga kemikalier. Alla plantor är uppdragna i KRAV-märkt jord och fröerna är ekologiska när det finns att köpa.

Jag bloggar en del om självhushållning och om hur man tar vara på det man odlar på olika sätt. Varje år håller jag kurser på olika teman, t ex odling i hobbyväxthus, hur man skapar en örtagård eller en fransk potager (en dekorativ köksträdgård), hur man gör örtsalt och konservering och torkning av tomater.

På sommaren har vi gårdsbutiken öppen med försäljning av nyskördade grönsaker, kryddväxter och färska ägg från höns och vaktel.

Plantskolan tar fram plantor till både stadsodlingar och restauranger med egen odling men i huvudsak riktar vi oss till hobbyodlare med smak för de riktigt goda sorterna bland grönsaker. Öppettider finns här. Varmt välkommen!

ekoplantan.se

Share