Bygdens Vecka 2013

Under Bygdens Vecka som pågår 16-21 september vill uppmärksamma hur viktigt det är att vi handlar närproducerat och i våra lokala butiker för att glesbygden ska leva och må bra. Under veckan har vi olika arrangemang, i år på temat ÄPPLEN.

BV-logga

Måndag 16/9

Bygdens Vecka inleds med Varför handla lokalt? – föredrag och utställning kl 18.30 på Strandbyggets Bageri och Café, Hamngatan 8 i Bergkvara. Caféet håller öppet för fika till kl 20.00.

Tävla om godaste äppelkakan!

Lämna in ditt hembakta bidrag med recept till Strandbyggets Bageri och Café i Bergkvara kl 16-17.30 måndagen den 16/9. Vinn en kasse fina produkter från Bygdens Marknad! Äppelkakstävlingen avgörs under kvällen!

Se vår utställning!

Utställningen Varför handla lokalt? kan även ses på Torsås Bibliotek tisdag den 17/9 – lördag 28/9.

Torsdag 19/9

Äppeldag på Stora Glosebo Hjortgård i Gullabo kl 18.30-20.30. Guidad visning bland äppelträden i trädgården och sortbestämning av äpplen av Sven Plasgård som har lång erfarenhet som pomolog. Vill du veta äppelsorten på ditt träd? Ta med 5 äpplen/sort. Kaffeservering. Fri entré.

Lördag 21/9

Bygdens Vecka avslutas med marknad i Ekbacken, Torsås hembygdspark kl 10-15. Levande musik med Visor från höften, närproducerade varor från medlemmarna i Bygdens Marknad och kaffeservering. Gjorde du en äppeldocka på vår förra marknad finns den att hämta här idag.

Musta dina äpplen!

Vill du få dina äpplen mustade så passa på under marknaden när vi har MustXpress från Vassmolösa på plats! Om du tar med 40 kg eller mer får du must av dina egna äpplen. Pris 45 kr/3-liters bag-in-box och 65 kr/5-liters bag-in-box.

Välkommen till Bygdens Vecka!

Share

Leave a Reply