Bakar du den godaste äppelkakan?

Har du receptet till en alldeles oemotståndlig äppelkaka? Är den ditt eget påfund eller ett recept som gått i arv? Kanske är det ovanliga ingredienser, en särskild sorts äpple eller kryddor som gör den extra god eller är det enkelheten som gör din äppelkaka till en vinnare? Var med i vår äppelkakstävling!

äppelkakstävling

Oavsett var receptet kommer ifrån får du gärna bifoga en historia till din äppelkaka, det ger tävlingen en extra krydda och kan bli avgörande om juryn har svårt att utse en vinnare.

Inlämning av äppelkaka och recept: måndag den 16 september kl 16.00-17.30, Strandbygget Bageri & Café, Hamngatan 8 i Bergkvara.

Juryarbetet påbörjas kl 18.30 och under kvällen kommer vi att kora den allra godaste äppelkakan. Juryn kommer att bedöma äppelkakornas utseende, doft & smak , konsistens och orginalitet. Receptet på den vinnande äppelkakan kommer att publiceras på Bygdens Marknads hemsida och vinnaren belönas med en kasse med fina produkter från några av hantverkarna i Bygdens Marknad.

Medan juryn sammanträder kan man fika och lyssna på ett kort föredrag kl 18.30 på temat ”Varför handla lokalt?” och se en utställning på samma tema. Strandbyggets Bageri & Café håller öppet med servering kl 16.00-20.00.

Välkommen!

 

 

Share

Leave a Reply