Kus Krukmakeri utökar verksamheten

Vi har hört att det händer saker på Kus Krukmakeri. Vad är det som är på gång, Norbert?
Johanna och jag har jobbat i ett ombyggt garage ett tag nu och vi kände att vi behövde mer plats. Först hade vi tänkt bygga ut garaget men det skulle inte ge så mycket extra utrymme. När huset bredvid oss blev till salu tänkte jag att det skulle kunna bli en bra keramikverkstad men till en början var det mer en önskan än ett beslut.

Den nya verkstaden renoveras just nu.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig?
Ja, det var på grund av många samtal med olika personer och med banken förstås. Jag har ju arbetat i andra delar av världen och fick bra råd och stöd från både vänner och kollegor i Tyskland, Nord-Irland, Skottland, England, Norge och Sverige. Det kändes fint att så många är intresserade av att Kus Krukmakeris verksamhet ska utvecklas.

Här blir det plats för utställningar.

När jag slutligen tittade på mina ekonomiska möjligheter och gjorde en budget blev det klart att jag kunde ta steget. Jag är mycket tacksam för att jag fick privata lån och glad över att den tidigare ägaren ville sälja sin villa så att jag kan utöka min verksamhet.

När öppnar du din nya verkstad?
Förhoppningsvis kan vi flytta den gamla verkstaden och butiken i slutet av mars. Invigningen är planerad till någon dag i maj. Först ska allt bli fint, inte bara verkstaden utan också huset och trädgården.

Share

Leave a Reply